Potato dumplings (Kodoffel knodel) are a very tasty specific dish for Germanic countries, used as a garnish for steaks with sauce.
We have this recipe from our friend Cristina, who lives in Austria for more than 10 years.
Kartoffel knodel Ingredients:
1,5 kg potatoes
200g flour
20g butter
salt
Method:
- Boil the potatoes, then drain and pass with a fork, add salt and flour. If necessary, add 1-2 tablespoons of potato juice.
- The dough is divided and shaped into dumplings. Put a little butter in the middle of the dumplings.
- Put a pot with water on fire, when it boils add the dumplings. They will stay there for a few minutes, then drain and put them on the plate.
Beet salad ingredient:
beet
olive oil
salt
Method:
- Boil the beet in a pot with water.
- Drain the water and grind it with a grader or a kitchen robot.
- Add salt and olive oil.

See our recipe for Deer meat with Gravy sauce and blueberry jam:
Friptura de cerb cu sos Gravy si dulceata de afine
Vezi si alte retete
Retete ovo-lacto-vegetariene
array(1) {
[0]=>
object(WP_Term)#2625 (16) {
["term_id"]=>
int(79)
["name"]=>
string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene"
["slug"]=>
string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene"
["term_group"]=>
int(0)
["term_taxonomy_id"]=>
int(79)
["taxonomy"]=>
string(8) "category"
["description"]=>
string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare.
Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene
In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian.
Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta.
Retete vegan gasesti aici:
http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/
Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie.
Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie.
Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate.
Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.
"
["parent"]=>
int(0)
["count"]=>
int(36)
["filter"]=>
string(3) "raw"
["cat_ID"]=>
int(79)
["category_count"]=>
int(36)
["category_description"]=>
string(1282) "Retete ovo-lacto-vegetariene, un stil de viata mai sanatos, fara carne. Ovo-lacto-vegetarienii consuma toate tipurile de alimente, oua, lactate si legume, mai putin carne de niciun tip, nici peste sau fructe de mare.
Urmareste-ne pentru cele mai interesante retete ovo-lacto-vegetariene
In general in occident prin vegetarian se subintelege ovo-lacto-vegetarian.
Vegetarianismul nu trebuie confundat cu veganismul, care presupune excluderea totala si a oualelor si lactatelor din dieta.
Retete vegan gasesti aici:
http://www.retete-dieta.ro/retete-vegan-sau-de-post/
Suntem in 2020 si consumul de carne de pe planeta se pare ca a ajuns la niveluri record. Suntem mai multi si consumam mult mai multa hrana decat avem nevoie.
Suntem sedentari si obezi dar apetitul este in continuare crescut. Ne permitem financiar si gasim pe piata mai mult decat avem nevoie.
Exista ingrijorari ca in viitor cererea de carne va fi mai mare decat oferta, iar carnea artificială, creata in laborator ar putea fi o solutie. Un lucru care astazi ne ingrozeste, peste 10 ani este posibil sa devina banalitate.
Singapore a aprobat deja punerea pe piata a carnii artificiale.
"
["cat_name"]=>
string(28) "Retete ovo-lacto-vegetariene"
["category_nicename"]=>
string(28) "retete-ovo-lacto-vegetariene"
["category_parent"]=>
int(0)
}
}
One Reply to “Kartoffel knodel and beet salad”